Oranje tompoucen, oranje bitter, vlaggetjes in de straten en vrolijke mensen. Daar wordt je toch blij van? Ook jij hebt vast een oranje t-shirt of ander kledingstuk in de kast hangen voor ‘speciale’ gelegenheden. Op Koningsdag en ook bij wedstrijden van nationale sportteams kleurt Nederland oranje. Er is geen ontkomen aan…. Maar wat is dat toch met oranje en waar staat deze kleur eigenlijk voor?

De kleur oranje is een mengeling van rood en geel en heeft van beide kleuren de eigenschappen in zich. Rood staat voor actie en voor passie, een kleur die je in beweging zet. Geel is een kleur die inspeelt op je emotie, je wordt er vrolijk en blij van.

Oranje is dus een mengeling van deze kleuren en straalt warmte, enthousiasme en vrolijkheid uit. Een energieke kleur vol avontuur en plezier.

 

Orange is the happiest color – Frank Sinatra

Oranje

Onderneem het met oranje

In de marketing wordt deze kleur vaak gebruikt door bedrijven die iets met avontuur en plezier te maken hebben of die het gevoel van warmte en vriendelijkheid op willen roepen. Denk aan bedrijven die iets met reizen te maken hebben. Of met kinderen door de energieke vibe die het oproept. Voorbeelden zijn Easyjet, Arke, Nikelodeon en Fanta. Ook echt Nederlandse bedrijven maken graag gebruik van de kleur oranje om zo hun link met Nederland te laten zien.

Aandachttrekker

Het is een goede kleur om in te zetten voor acties, een kleur die de aandacht trekt en je in beweging brengt.

Ook in het verkeer wordt om deze reden vaak gebruik gemaakt van de kleur oranje. Denk maar aan de oranje veiligheidshestjes die gedragen worden bij wegwerkzaamheden of door verkeersregelaars, of als je met pech langs de weg staat. Het valt op!

Hou jij van oranje?

Hou jij van de kleur oranje? Heb je hem in je huis of draag je regelmatig een oranje tint? Dan ben je waarschijnlijk iemand die houdt van plezier maken en leuke dingen doen. Je bent wel in voor een avontuurtje, een sociale gangmaker, nieuwsgierig en enthousiast.

Wist je dat…

  • door de kleur oranje te dragen je je dag vrolijk en zonnig begint? Je geeft jezelf (onbewust) een energieke en opgewekte prikkel.
  • de link van ons Koningshuis met de kleur oranje komt door Willem de I, graaf van Nassau-Dillenburg (1533-1584)? Hij erfde op 11-jarige leeftijd het Zuid-Franse Vorstendom Orange van zijn neef. Later werd hij Willem van Oranje genoemd.
  • oranje een heilige kleur is in verschillende Oosterse religies?
  • iemand die depressief is niet snel de kleur oranje zal dragen?

Kennismaken met kleur?

Ben jij benieuwd naar kleur? Wil je weten wat jouw Persoonlijke Kracht kleur is? Of hoe je kleur in kan zetten in je bedrijf? Ik laat je graag gratis kennismaken met kleur. Vul het onderstaande formulier in en vermeld erbij wat jouw favoriete kleur is. Dan zal ik je tijdens ons eerste gesprek vertellen wat deze kleur jou vertelt.

13 + 9 =