Wat een mooie witte wereld is het buiten. Een prachtig sneeuwlandschap met een ijzig zonnetje en mooie blauwe luchten. De sneeuw die knerpt onder je voeten en de lachende kreten van spelende kinderen. Rode wangen en volop sneeuwpret.

Ik hou er van!

Wit is de kleur van sneeuw en ijs. Een kleur die rust en vrede uitstraalt, voel je het als je door een ongerept sneeuwlandschap loopt? Verder is wit de kleur van eenvoud en helderheid. Een nieuw begin hoort ook bij de kleur wit. Als een onbeschreven vel papier of een wit doek waarop nog geschilderd gaat worden. Waarbij alles nog open ligt….

‘For those colours which you wish to be beautiful, always first prepare a pure white ground’ – Leonardo da Vinci

wit

100 tinten wit

Wit is de meest toegepaste kleur voor nieuwbouwprojecten omdat een witte ruimte duidelijk wordt afgebakend en het ontwerp niet verstoort. Architecten hebben vaak een voorliefde voor wit, denk maar aan Jan de Bouvrie.

Voor in je interieur heb je wel 100 tinten wit. Hoe zuiverder de tint wit, hoe koeler (en killer) het zal ogen. RAL 9010 is een veelgebruikte kleur, een pure wit omdat er geen geel aan is toegevoegd. Voor iets meer warmte en zachtheid kun je beter een tint kiezen die gemengd is met een warme kleur zoals rood of geel.

Onderneem het met wit

In de marketing wordt wit vaak als achtergrondkleur gebruikt, omdat wit alle andere kleuren laat stralen en overal bij gebruikt kan worden. Wit met zwarte of donkergrijze letters heeft het meeste contrast en zorgt voor de beste leesbaarheid van je tekst.

Er zijn vrij weinig merken die wit als hoofdkleur voor hun logo gebruiken. De combinatie zwart-wit wordt wel vaak gebruikt, ook weer door het contrast. Dit komt modern (design) en neutraal over.

Als wit jouw Persoonlijke Kracht-kleur is ben jij iemand die mensen kan inspireren en coachen op een eerlijke en open manier. Je bent precies en altijd onpartijdig.

 

Veel wit kan soms ook een beetje saai en eentonig overkomen. Wit vraagt wat mij betreft dan ook altijd om kleur.

  • Hoe is dat voor jou?
  • Heb jij veel wit in je omgeving?

Wist je dat…
Wit een goede kleur is als je goed moet nadenken? Het zorgt voor focus.

Kennismaken met kleur?

Ben jij benieuwd naar kleur? Wil je weten wat jouw Persoonlijke Kracht kleur is? Of hoe je kleur in kan zetten in je bedrijf? Ik laat je graag gratis kennismaken met kleur. Vul het onderstaande formulier in en vermeld erbij wat jouw favoriete kleur is. Dan zal ik je tijdens ons eerste gesprek vertellen wat deze kleur jou vertelt.

2 + 15 =